Ultrazvukové odvětrávání
Při kontaktu destilátu se vzduchem dochází k určitým fyzikálně – chemickým změnám, které májí významný vliv na vonnou, chuťovou a v některých případech i barevnou složku destilátu. Tyto změny působí na jakost destílátu zpravidla příznivě. Čerstvě vypálený destilát by se měl ponechat 4 – 6 týdnů v otevřené nádobě. Takto odvětraná pálenka by se měla nechat ještě nějaký čas zrát. Optimálně minimálně rok. U některých destilátů s jemným aroma (maliny, jahody, borůvky) však vede dlouhé zrání ke zhoršení kvality, zejména vůně.

Zákazníkům, kteří chtějí přirozené odvětrání trochu uspíšit nabízíme tzv. „ultrazvukové odvětrání“. I po použití ultrazvukového odvětrání doporučuji nechat destilát nějaký čas vydýchat. Za tuto službu si účtujeme 3Kč/litr pálenky. Někteří zákazníci si nechávají odvětrat pouze část destilátů a zbytek nechají doma odvětrat přirozeně.